Merkbescherming bij NLO Shieldmark

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier.
Nlo shieldmark
European Patent &
Trademark attorneys
www.nloshieldmark.eu
 
Twitter   Linkedin  
Kenmerkend
20 september 2017
Inhoud: Illegale sigaretten  | Max Verstappen lookalike  | ZoMerlot |  Ferrari Testarossa
 
Illegale sigaretten maken veel kapot
Namaaksigaretten en andere illegale tabaksproducten leveren grote problemen op voor legale fabrikanten, overheden en de volksgezondheid. Wat zijn de gevolgen van de illegale markt? En wat speelt er bij de aanpak van namaaksigaretten?
De markt voor illegale sigaretten is bijzonder groot. Zo was in 2015 volgens een onderzoeksrapport van KPMG ongeveer een op de tien sigaretten in de EU illegaal, wat neerkomt op 53 miljard sigaretten. Daaronder vallen namaaksigaretten, gesmokkelde sigaretten en zogenaamde ‘illicit whites’ (onbekende merken die puur voor de zwarte markt zijn bedoeld). Het aandeel van counterfeit-sigaretten stijgt volgens het KPMG-rapport fors. In 2015 waren er in de EU 4,7 miljard nagemaakte sigaretten. Dat is een toename van 28% ten opzichte van 2014.
» Lees meer
Auteur: Marlous Stal-Hilders
Managing Partner Merken/
modellengemachtigde
 
Reclame Picnic met Max Verstappen lookalike is onrechtmatig
Vandaag deed de rechter uitspraak in een inmiddels langlopende zaak tussen het management van F1 coureur Max Verstappen en online supermarkt Picnic. Conclusie: Picnic heeft onrechtmatig gehandeld door een lookalike van Max Verstappen te gebruiken in haar commercial.
» Lees meer
 
ZoMerlot lijkt niet te veel op Sum-merlot
Leiden de woordmerken ZoMerlot en Sum-merlot tot verwarring? Beide merken duiden een rode wijn aan van de druivensoort Merlot en verwijzen naar de zomer. De rechter in kort geding beantwoordde deze vraag met een glashelder ‘nee’.
» Lees meer
 
Ferrari ‘verliest’ rechten Testarossa; terecht?
Een merkenruzie met een Duitse speelgoedfabrikant heeft geleid tot een gevoelig verlies voor Ferrari. Een Duitse rechter heeft bepaald dat het bekende Ferrari-merk Testarossa niet meer geldig is, omdat het al langer dan vijf jaar niet meer is gebruikt. Kun je zomaar een merk gebruiken als dat al enige tijd niet meer wordt gebruikt door de oorspronkelijke houder?
» Lees meer
 
Nieuwsflits
 Hema (NL) vs. Hema (China)?
 Generieke domeinnamen: extra kostenpost voor merkhouders
Wilt u uw profiel aanvullen?
We willen u graag beter leren kennen. Wanneer u uw profiel update, kunnen wij ervoor zorgen dat u de meest relevante informatie over NLO/NLO Shieldmarkt ontvangt. Klik op onderstaande link om uw profiel aan te vullen.
» Vul hier uw profiel aan
Kantoren
Den Haag
Amsterdam
Ede
Eindhoven
Gent
Octrooien
E patents@nlo.eu
I www.nlo.eu
Merken en modellen
E trademarks@nlo.eu
I www.nloshieldmark.eu
Correspondentie
Postbus 29720
2502 LS Den Haag
Nederland
T +31 (0)70 331 25 00